logo_AAG

Rosenvænget – en skjult idyl i byens udkant

Rosenvænget – en skjult idyl i byens udkant

Tag med på opdagelse i villakvarteret bag ”Den Røde Havelåge” – det gemte og for mange ukendte Rosenvænget, Danmarks måske første ”haveby” og kandidat til bykulturprisen Årets Bernhardt i 2018.

Vejnavnene Irisvej, Blommevej, Nøddevej, Lindevej og Bøgevej signalerer ren idyl, og en tur rundt ad det uspolerede kvarters smukt svungne veje skuffer ikke.

Kvarteret med omkring 80 parceller opstod i 1896 som resultat af en udstykningsplan for en tidligere æbleplantage tilhørende Vibygård. I dag er kvarteret et af de mest attraktive og dyreste i Aarhus.

Se og hør om huset, hvor DBU havde sit jyske hovedkvarter, og om huset, hvor arkitekterne Erik Møller og Arne Jacobsen tegnede byens rådhus. Vi kommer også forbi “Det hvide hus”!

Vi slutter turen i Havreballe Skov på den anden side af Jyllands Allé, hvor vi hører om den zoologiske have, der engang lå over for Tivoli Friheden. Haven åbnede i trediverne, men måtte lukke i 1960 på grund af økonomiske problemer.

Rosenvænget - byvandring
Foto: Skjulte steder

Mødested:
Ved ”Den Røde Havelåge” på hjørnet af Jyllands Allé og Irisvej (ud for villa Rosehill), Viby J.

Bestil en privat tur

Hvis du får en fejlmelding, så send en mail om dine turønsker til aarhusguide@live.dk

Jeg vil gerne tilmelde mig AarhusGuidernes nyhedsbrev

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet ved at sende en mail til aarhusguide@live.dk.

Dine kontaktinformationer bliver kun anvendt i forbindelse med udsendelse af nyhedsbrevet og slettes igen, så snart du afmelder det.

Vi opbevarer dine kontaktoplysninger forsvarligt, så de ikke kommer uvedkommende i hænde, jf. vores persondataregler.