Tre kirker i én
På denne ”byvandring” behøver du ikke spekulere på, om du kan holde til at gå langt. Vi koncentrerer os nemlig om en enkelt destination i hjertet af Aarhus – Vor Frue Kirke. Overskriften henviser til, at vi faktisk har at gøre med tre kirker i ét og samme bygningskompleks.
Det har længe været kendt, at dominikanermunkene fra cirka 1240 og indtil Reformationen residerede her, og at de i tilknytning til deres kloster opførte to kirker: den store Vor Frue Kirke mod syd og den mindre klosterkirke mod nord.
Så sent som i 1955 opdagede man under gulvet i Vor Frue Kirke en gemt og glemt kryptkirke, som siden er blevet kendt som Nordens ældste hvælvede stenkirke. Kryptkirken var en del af en større kirke, Skt. Nicolai Kirke, der blev opført omkring 1060 – altså i slutningen af vikingetiden – som Aarhus’ første Domkirke.
Hør meget mere om Vor Frue Kirkes spændende historie, fornem de messende munkes skridt i klosterhaven, oplev den meditative stemning i Kryptkirken, og se Per Kirkebys smukke glasmosaikvindue, som kom til i forbindelse med en omfattende restaurering af Klosterkirken i 2000.
Hør også, hvad klosterets bygninger har været anvendt til, siden munkene for cirka 500 år siden måtte forlade dem, og hvem der bor der i dag.